Składniki:-2 szklanki mąki orkiszowej(ja dałam 700)-1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia-1/2 łyżeczki soli-1/2 szklanki wiórków kokosowych-2 jajka-1 szklanka mleka kokosowego-36g roztopionego i schłodzonego olejukokosowego (lub 4 łyżki masła)-3/4 szklanki ksylitolu-1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego-wiórki kokosowe do posypania muffinek, ok. 1/3 szklankiPrzygotowania:1. Nagrzewamy piekarnik do 180 * C (piekłam bez termoobiegu)2. W jednej misce mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wiórki kokosowe.3. W drugiej misce mieszamy ostudzony olej(lub masło), cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i mleko kokosowe.4. Dodajemy suche składniki do mokrych mieszając je dokładnie, jednak nie za długo.5. Nakładamy gotowe ciasto do foremek na muffinki, posypujemy je wiórkami kokosowymi(nie trzeba) i wkładamy do pieca na około 20-25 minut(ja piekłam 22 minuty). Można sprawdzić wykałaczką czy są w środku suche.Powinno wyjść dokładnie 12 muffinek.Smacznego!:)