Pierożki z mąki z kassawy (Otto's Naturals) nadziane truskawkowąricottą podane z napojemsojowym (Alpro), truskawkami i suszonymi śliwkami (Bakalland)/przepis własny/Ciasto:80 mąki z kassawy (lub pszennej)szczypta soliżółtko70 ml ciepłego napojusojowegołyżeczka olejukokosowegoNadzienie:125 g ricotty + 2 płaskie łyżki miodu wielokwiatowego + kilka rozgniecionych truskawekMąkę przesiać. Dodać sól, olej i żółtko, powoli dodawać napoju, mieszając łyżką.Następnie przełożyć na podsypany mąką blat i wyrabiać ciasto.Odłożyć na około 15 minut i przygotować nadzienie.Ricottę zmiksować z miodem i truskawkami.Gotowe ciasto rozwałkować i wycinać kółka za pomocą małej szklanki. Do środka wkładać porcje nadzienia i lepić.Ostrożnie wrzucać do gotującego się mleka.Pierożki są gotowe po około 3 minutach od wypłynięcia na powierzchnię.Przelać całość do miseczki, lekko ostudzić i podawać.Smacznego!