ßßß Cookit - przepis na Truskawkowe pierożki z ricottą!

Truskawkowe pierożki z ricottą!

nazwa

Wykonanie

Pierożki z mąki z kassawy (Otto's Naturals) nadziane truskawkową ricottą podane z napojem sojowym (Alpro), truskawkami i suszonymi śliwkami (Bakalland)
/przepis własny/
Ciasto:
80 mąki z kassawy (lub pszennej)
szczypta soli
żółtko
70 ml ciepłego napoju sojowego
łyżeczka oleju kokosowego
Nadzienie:
125 g ricotty + 2 płaskie łyżki miodu wielokwiatowego + kilka rozgniecionych truskawek
Mąkę przesiać. Dodać sól, olej i żółtko, powoli dodawać napoju, mieszając łyżką.
Następnie przełożyć na podsypany mąką blat i wyrabiać ciasto.
Odłożyć na około 15 minut i przygotować nadzienie.
Ricottę zmiksować z miodem i truskawkami.
Gotowe ciasto rozwałkować i wycinać kółka za pomocą małej szklanki. Do środka wkładać porcje nadzienia i lepić.
Ostrożnie wrzucać do gotującego się mleka.
Pierożki są gotowe po około 3 minutach od wypłynięcia na powierzchnię.
Przelać całość do miseczki, lekko ostudzić i podawać.
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2015/08/truskawkowe-pierozki-z-ricotta.html