ßßß Cookit - przepis na 198. Kluski kładzione z manny i sera na mleku migdałowym

198. Kluski kładzione z manny i sera na mleku migdałowym

nazwa

Wykonanie

Może i nie wyglądają zachęcająco, jak zresztą wszystkie tego typu kluski, ale ten smak...można cofnąć się o 15 lat wstecz :)
Śmietankowe kluski z manny i sera (z kolorową posypką w środku :P) kładzione na mleku migdałowym z budyniem śmietankowym
Składniki:
40 g twarogu mielonego
50 g manny błyskawicznej
mleko migdałowe
1 małe jajko
sól
aromat śmietankowy
trochę kolorowej posypki
płaska łyżka budyniu śmietankowego
300 m l mleka migdałowego
Przygotowanie:
Kaszkę zalać gorącym mlekiem 1 cm nad poziom kaszy i mieszać około 1 minutę do zgęstnienia. Następnie dodać rozgnieciony twaróg, jajko, aromat i sól. Gdy masa będzie jednolita, dodać kolorową posypkę i zamieszać. Mleko migdałowe zagotować i kłaść łyżką kluseczki. Łyżkę budyniu rozmieszać z odrobiną mleka i powoli wlewać do gotującego się mleka. Na koniec udekorować konfiturą jagodową. :)
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2013/06/198-kluski-kadzione-z-manny-i-sera-na.html