ßßß
Cookit - przepis na 198. Kluski kładzione z manny i sera na mleku migdałowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
198. Kluski kładzione z manny i sera na mleku migdałowym
Składniki
Twaróg
Kasza manna
Mleko
Migdały
Jajko
Sól
Zapach śmietankowy
Śmietanka
Wykonanie
Może i nie wyglądają zachęcająco, jak zresztą wszystkie tego typu kluski, ale ten smak...można cofnąć się o 15 lat wstecz :)
Śmietankowe
kluski z
manny
i
sera
(z kolorową posypką w środku :P) kładzione na
mleku
migdałowym
z
budyniem śmietankowym
Składniki:40 g
twarogu
mielonego50 g
manny
błyskawicznej
mleko
migdałowe
1 małe
jajko
sól
aromat śmietankowy
trochę kolorowej posypkipłaska łyżka budyniu
śmietankowego
300 m l
mleka
migdałowego
Przygotowanie:
Kaszkę
zalać gorącym
mlekiem
1 cm nad poziom
kaszy
i mieszać około 1 minutę do zgęstnienia. Następnie dodać rozgnieciony
twaróg
,
jajko
, aromat i
sól
. Gdy masa będzie jednolita, dodać kolorową posypkę i zamieszać.
Mleko
migdałowe
zagotować i kłaść łyżką kluseczki. Łyżkę budyniu rozmieszać z odrobiną
mleka
i powoli wlewać do gotującego się
mleka
. Na koniec udekorować
konfiturą
jagodową
. :)
Źródło:
http://poraneknaslodko.blogspot.com/2013/06/198-kluski-kadzione-z-manny-i-sera-na.html
Przepisy powiązane
Naleśniki zapiekane..polane syropem klonowym
Sernik czekoladowy królewski z orzechami
Jajecznica na mleku
230. Chałwa, gruszka i naleśniki z kaszy manny!
Breakfast's time!: naleśniki z kaszy manny!
Składniki powiązane (0)