Wykonanie
Robione z tego przepisu :) Z niedzielnego obiadu zostały
ziemniaki, tak więc trzeba było je jakoś zużyć ;-) Padło na knedle, ale bez nadzienia, więc właściwie to wyszły kopytka i to przepyszne! :)
Składniki:350g
ziemniaków125 g
mąki pełnoziarnistej1
jajkoszczypta
soliPrzygotowanie:1.Ugotowane
ziemniaki najlepiej przepuśćmy przez maszynkę, lub za pomocą tłuczka, tak by nie było grudek. Dodajemy
jajko,
mąkę szczyptę
soli i zagniatamy ciasto. Ciasto formujemy w wałek i kroimy po przekątnej.2. Gotowe kopytka wkładamy do wrzącej osolonej
wody i przykrywamy. Po ugotowaniu, kopytka odcedzamy, przekładamy na talerz i dekorujemy dowolnymi dodatkami.A jako bonus dodaję
ciasteczka korzenne, które już prawie zniknęły od wczorajszego wieczora :)