składniki:4 jajka1 duża cebula4 krążki ananasa z zalewy15 dkg pieczarekmasłoszczypiordo smaku: sól, chili w proszkusposób przygotowania: Pieczarki oczyściłam, pokroiłam w półplasterki. Cebulę obrałam, pokroiłam w cienkie półplasterki. Ananasa, takiego z zalewy, pokroiłam na kawałeczki. Szczypiorek posiekałam.Na dużej patelni rozgrzałam 2 łyżki masła, wrzuciłam pieczarki i cebulą - smażyłam mieszając aż całość zaczęła się lekko rumienić a wtedy dodałam ananasa i doprawiłam do smaku solą oraz chili. Przełożyłam wszystko na 2 talerzyki a na patelnię wbiłam 4 jajka - delikatnie żeby nie popękały żółtka - usmażyłam je tak aby białko się ścięło a żółtka pozostały płynne. Jajka wyłożyłam na pieczarki. Posypałam posiekanym szczypiorkiem, solą i chili.