ßßß
0,5kg piersi z kurczakapapryka2 cebuleok.300g pieczarekulubiona przyprawa do kurczakasól, pieprzopcjonalnie:sos czosnkowy z miodem (do kupienia aledobre.pl)Mięso pokroić w kostkę.Wymieszać z przyprawami.Paprykę pokroić na mniejsze kawałki.Cebulę w krążki grube, albo trójkąty.Jeżeli pieczarki są większe to przekroić.Patyczki do szaszłyków namaczamy w wodzie 30min. przed nabijaniem składników.Następnie nabijać naprzemiennie mięso, paprykę, cebulę i pieczarki.Smażyć na grillu, na patelni grillowej lub piec w 180st. przez ok.30min.Jako maniak czosnku jadłam z sosem czosnkowym z miodem, który wygląda tak:
Jest to bardzo słodki, miodowy sos o ciemnej barwie z wyraźną nutą czosnku. Idealny do dań grillowanych, jako sos czy marynata.