Wykonanie
Muffinkowe szczęście.Tyle radości podczas ich pieczenia.Jak rosną im łepki.To aż się można uśmiechnąć.A gdy się widzi uśmiech obdarowanych.To jest się w pełni zadowolonym.inspiracja
280 gram
mąki pszennej1 łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
soli115 gram
cukru2
jajkaszklanka
mleka6 łyżek
oleju lub 85 gram roztopionego
masła1 łyżeczka ekstraktu z
wanilii (dałam łyżeczkę
aromatu cytrynowego)2 łyżki
kakaoW jednej misce wymieszać:
mąkę, proszek,
sól i
cukier.W drugiej misce połączyć
jajka, olej/masło,
mleko i ekstrakt.Połączyć zawartość obu misek i wymieszać.Podzielić ciasto na dwie części, do jednej części dodać
kakao i wymieszać.Do papilotek nakładać na zmianę po łyżce ciasta jasnego i ciemnego.Piec ok. 20min w 200st.C.Studzić na kratce.