ßßß
W jednej misce mieszamy składniki suche (mąka, cukier, proszek do pieczenia, sól), w drugiej mokre (jajko, olej, mleko, ekstrakt). Zawartość obu misek łączymy w jednej - łyżką, krótko, tylko do połączenia składników. Foremki na muffinki napełniamy łyżeczką masy, na nią układamy po 2 czereśnie z konfitury lub 1/2 łyżeczki dżemu, a następnie przykrywamy ciastem do 3/4 wysokości foremki. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy do suchego patyczka (ok. 15 minut).Gdy muffinki będą prawie gotowe, rozpuszczamy masło. Wyjmujemy z piekarnika, a następnie (już bez papilotek) układamy na kratce. W jednej miseczce umieszczamy płynne masło, w drugiej cukier cynamonowy. Każdą muffinkę przez chwilkę maczamy w maśle (można tylko wierzch lub całą - jak wolicie), a następnie dokładnie obtaczamy w cukrze. Układamy na kratce i zostawiamy do przestudzenia. Smacznego!