ßßß Cookit - przepis na TARTA "MISO"

TARTA "MISO"

nazwa

Wykonanie

Nadzienie:
- 95 g żółtek
-195 g białka
-130 g śmietany 30%
-265 cukru pudru
-130 ml soku (z jednej cytryny + sok z pomarańczy )
-40 g miso
Ciasto:
-40 g cukru
-135 g cukru pudru
-250 g masła
-skórka z jednej cytryny
-75 g jajek
Kruszonka:
-60 g masła
-50 g cukru
-90 g maki
-szczypta soli
Dodatek:
-konfitura jagodowa
Połącz wszystkie składniki nadzienie i odstaw ; Wymieszaj wszystkie składniki ciasta aż do uzyskania gładkiej konsystencji ; Rozwałkuj , ułóż w okrągłej formie do tarty o średnicy 25 cm ; Ułóż na cieście pergamin i wsyp fasolę lub specjalne kulki obciążające (blindbake) ; Piecz pod obciążeniem przez 10 minut w temperaturze 180'C ; Następnie piecz przez 10 minut bez obciążenia ; Wlej przygotowane nadzienie prosto na gorącą tartę i piecz w temperaturze 118'C przez następne 30-35 minut ; Miksuj wszystkie składniki na kruszonkę w blenderze( ok. 10 sekund na wysokich obrotach) ; Przełóż kruszonkę na blachę do pieczenia i piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 180'C aż nabierze złocistego koloru ; podawaj tartę z kruszonką i konfiturą jagodową
Źródło:http://classy-chef.blogspot.com/2014/03/tarta.html