Wykonanie
Sesja powoli zmierza ku końcowi, zostały mi jeszcze dwa projekty i wakacje :) Oczywiście jak mam już więcej czasu, to zrobiło się znów zimno i deszczowo... No, cóż w takim razie trzeba się zabrać za nadrabianie zaległości książkowych. Na nocnym stoliku czeka na mnie cały stos nieprzeczytanych książek, czasopism i artykułów. Zabieram się za czytanie, a Was zapraszam na krem z młodego
kalafiora i
natki pietruszki. Gwarantuje Wam, że będzie smacznie :)porcja dla 4 osób
średni
kalafior4
ziemniakimała
marchewmała
pietruszka2 pęczki
natki pietruszki40g
cheddarusól,
pieprz1,5l
bulionu drobiowegoZiemniaki,
marchew i
pietruszkę obierz i pokrój w kostkę.
Bulion przelej do garnka, dodaj warzywa i gotuj na wolnym ogniu. P 10 minutach dodaj
brokuła podzielonego na małe różyczki oraz
natkę pietruszki. Gotuj do czasu, aż warzywa będą miękkie. Następnie zmiksuj zupę na gładki krem, dodaj starty
cheddar, przypraw
solą i
pieprzem. Wymieszaj dokładnie.Gotową zupę podawaj z grzankami z
chleba żytniego :)Smacznego ;)