Mąkękasztanową kupiłam już dawno, ale jakoś nigdy nie miałam okazji, aby ją do czegoś użyć. Pomysłów było wiele, ale na początek najlepiej zacząć od czegoś niezawodnego: pancakes! :) Wyszły rewelacyjne, słodkie (choć bez grama cukru), delikatne i bardzo sycące.przepis na 6 pancakes150g mąki kasztanowej50g mąki gryczanejpół łyżeczki proszku do pieczeniajajko150ml mlekapół gruszki3 łyżki jogurtu greckiegoW misce wymieszaj mąkękasztanową, mąkę gryczaną i proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu wymieszaj jajko z mlekiem. Do suchych składników dodaj składniki mokre, wymieszaj dokładnie. Na rozgrzaną patelnię wykładaj niewielką ilość ciasta. Placuszki smaż ok. 3 minut z obu stron. Gotowe placuszki wykładaj na talerz w następującej kolejności: pancakes, jogurt grecki, cienki plaster gruszki. Zrób trzy takie warstwy.Smacznego :)