Delikatna pasta z wędzonego pstrąga, gotowanego jajka i żółtego chilli. Bardzo szybka w przygotowaniu i bardzo pyszna. Wędzony pstrąg jest aksamitny i mniej tłusty niż łosoś, jajko stanowi mocną podstawę a odrobina soku z cytryny i chilli przełamuje monotonię. Idealna do razowego chleba.2 jajka50 g filetu z wędzonego pstrąga1/2 żółtego świeżego chilli1/4 łyżeczki soku z cytrynysól1 łyżeczka majonezu- Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Przekroić na pół i włożyć do miski. Dodać rozdrobniony filet z pstrąga, sok z cytryny, sól, posiekane chilli i majonez. Delikatnie wymieszać widelce, rozdrabniając jednocześnie jajko.- Jeżeli chcemy, aby pasta była aksamitnie gładka możemy wszystkie składniki włożyć do melaksera.Smacznego:)