Krokiety z gotowanym mięsem i warzywami inaczej zwane zupnymi, czyli jak w jeden dzień zrobić dwa obiady. Do przygotowania tych krokietów wykorzystuję mięso i warzywa, które uprzednio posłużyły do ugotowania wywaru na zupę. Nie trzeba ich specjalnie doprawiać, gdyż same w sobie pełne są już smaku i aromatu.2 szyjki z indyka3 marchewki2 pietruszki1 selercebulaporliść laurowyziele angielskieczosneksólpieprz1 szkl mąki1/2 szkl mleka1/4 szkl wody1 jajkosóljajkobułka tarta- Z mięsa i warzyw na wolnym ogniu przez 2-3 godziny gotujemy wywar. Przecedzamy go. Z wywaru przygotowujemy zupę a warzywa i mięso studzimy. Mięso oddzielamy od kości.- Przestudzone warzywa i mięso mielimy.- Ze mąki, jajka, wody, mleka i szczypty soli przygotowujemy ciasto na naleśniki. Smażymy delikatnie, niezbyt przyrumieniając ciasto.- Naleśniki nadziewamy farszem, obtaczamy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na złoty kolor.Smacznego:)