Wykonanie
            Pomieszanie 
mięsa wołowego i wieprzowego 
daje nam bardzo ciekawy intensywny smak rosołu. Musiałam wypróbować również taką wersję i 
mogę powiedzieć że smakował wybornie.

składniki na 4 porcje0,50 dag 
mięsa wołowego1 
żeberko wieprzowe4 
marchewki2 
pietruszki1 
seler1 
por1 
cebula3 
liście laurowe2 ząbki 
czosnkukilka ziaren 
ziela angielskiegonatka pietruszkisól i 
pieprzskładniki na kluseczki2 szklanki 
mąki3 
jajkaodrobina 
wodysólprzepis na rosół
Mięso wołowe i 
żeberko opłukujemy, zalewamy zimną 
wodą (około 2 litry ) i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu. Gdy 
mięso zmięknie dodajemy oczyszczoną i opłukaną 
włoszczyznę, przypieczoną na blasze 
cebulę, 
czosnek, 
liść laurowy i 
ziele angielskie. Na 15 minut przed zakończeniem gotowania rosół solimy do smaku. Podajemy na talerzu z domowymi kluseczkami, posypujemy 
natką pietruszki.przepis na kluseczki
Mąkę przesiewamy na stolnicę, na środku robimy wgłębienie, wbijamy 
jajka i dodajemy odrobinę 
wody, zarabiamy rękami dość twarde ciasto. Ciasto ścieramy na tarce na dużych oczkach, rozkładamy na ściereczce i chwilę podsuszamy. Następnie gotujemy w osolonej wodzie.

