Młoda, niezbyt duża cukinia zapiekana w sosie ze świeżych pomidorów i ziół, z nutą czosnku, pod pierzyną z sera żółtego.1 średnie cukinie200 g sera żółtego500 g świeżych pomidorówgarść świeżej bazyliikilka gałązek świeżego majeranku3 ząbki czosnkupieprzsól- Cukinie dokładnie myjemy i kroimy na cienkie plastry. Plastry układamy spiralnie na dnie silikonowej foremki.- Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i wkładamy pomidory. Doprawiamy je solą i pieprzem. Gotujemy aż zmiękną i się rozpadną. Po koniec gotowania dodajemy posiekane świeże zioła i czosnek.- Gorącym sosem zalewamy cukinie. Wierzch posypujemy tarty serem.- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp 180 C przez około 30 minut.- Równie dobra na ciepło, co po ostudzeniu.Smacznego:)