Wykonanie
Makaron z
cukinią jest idealnym pomysłem na piątkowy obiad, a także na ciepłą kolację. Do jego przygotowania potrzeba jedynie
cukinię( świeżą lub mrożoną), parę ząbków
czosnku, niewielki kawałek
sera żółtego oraz ulubiony
makaron. Oprócz niewielu składników zaletą jest także szybki czas przygotowania ok. 30 min. Jest lekki, dietetyczny i wegetariański.Porcja dla 3 osóbSkładniki:1 duża
cukinia lub 2 woreczki mrożonej,3 ząbki
czosnku,
bazylia,
pieprz i
sól,
makaron wstążki,10 dag
sera żółtego w kawałkuPrzygotowanie:
Na patelni należy rozgrzać 3 łyżki
oleju.
Cukinię należy pokroić w półplasterki i dusić na
oleju do miękkości. Następnie wcisnąć 3 ząbki
czosnku, dodać
pieprz,
sól i
bazylię. Całość wymieszać i smażyć 3 minuty na małym ogniu.
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Gotowy
makaron wyłożyć na talerz, dodać
cukinię i wierzch posypać startym
żółtym serem.