Wykonanie
Leciutki sernik pełen
owoców. Delikatny, kremowy i bardzo szybki w przygotowaniu. Kruche
kakaowe ciasto, aksamitny krem sernikowy i kwaśne
jagody - pycha:) Słodka przyjemność, ale nie do przesady:)
Kakaowy spód:2 szklanki
mąki1 kostka
masła4 łyżki
kakao1/2 szklanki
cukru1
jajkoMasa serowa:500 g
serka kremowego300 ml
śmietanki 30 %200 g
jagód40 g
cukru pudru- ze składników na spód zagniatamy ciasto, zagniecione ciasto wkładamy do lodówki na przynajmniej 1 godzinę- po godzinie wyjmujemy ciasto i rozkładamy na dnie i bokach blaszki do pieczenia- rozłożone ciasto wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy łuskanym
grochem lub suszoną
fasolą- wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C na 15 minut, następnie zdejmujemy papier i pieczemy jeszcze 5-7 minut, wyciągamy i zostawiamy do ostygnięcia-
śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodając do niej
cukier puder, do ubitej
śmietany dodajemy po łyżce
serka kremowego i mieszamy już delikatnie łyżką- na koniec dokładamy
jagody- masę wykładamy na ostudzony spód i wkładamy do lodówki na kilka godzin- podajemy schłodonySmacznego:)