Wykonanie
Och jak ja lubię takie przepisy przy których się nie napracuję. Do przygotowania sernika z nutellą potrzebna będzie łyżka i miska. Wystarczy wymieszać składniki i przełożyć do foremki. Rewelacja! Do tego świetnie smakuje. Spód przypomina trochę Brownie, jest lekko zakalcowate. Masa serowa jest gładka, jedwabista o lekko słonawym posmaku. Polecam wystarczy
mieć w domu
serek i nutellę a reszta składników zawsze się znajdzie. No dobra jest jeden minus ciasto musi odpocząć w lodówce minimum 12 godzin, ale warto jest się poświecić i poczekać :DSkładniki:Spód:170 g
masła temp. pokojowa100 g
cukru150 g
mąki20 g
kakao2
jajka1 czubata łyżka nutelliMasa serowa:375 g
sera Philadelphia2 czubate łyżki nutelli2
jajkaJa użyłam tortownicy o średnicy 18 cm można też użyć blaszki kwadratowej 20x20 cm, albo trochę większej najwyżej sernik będzie trochę niższy. Blaszkę natłuszczamy. Nie ma potrzeby używania miksera.Wszystkie składniki pierwszej warstwy przekładamy do miski i mieszamy do momentu rozpuszczenia
masła. Wkładamy do blaszki. Wszystkie składniki masy serowej mieszamy do momentu połączenia składników, wylewamy na spód. Pieczemy około 40 minut w 180*C. Gdy ostygnie przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na 12 godzin. Przed podaniem można oprószyć
kakao i podać z
owocami.