Leciutkie ciasto jagodowe. Puszysty spód biszkoptowy i delikatna serowo-maślana góra, do tego dużo, dużo jagód i trochę słodyczy. Trzykrotnie mielony serek, puszysta bita śmietana i leśne owoce - ciacho na środek tygodnia. Proporcje podane na tortownicę o średnicy 30 cm.Spód:6 jajek1 szkl cukr u1 szkl mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pie czeniaGóra500 g serka trzykrotnie mielonego375 ml śmietanki 30 %10 łyżek cukru pudru300 g m ro żon ych jagód- Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem. Z białek ubijamy sztywną p ianę.- Do żółtek dodajemy przesi aną mąkę i proszek do pieczenia. Następnie łopatką dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy.- Wstawiamy do pie karnika nagrzanego do tem p 170 C i pieczemy około 20 minut (do suchego p atyczka). Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do wystygnięcia.- W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mieszamy z cukrem pudrem i rozmrożonymi jagodami (bez soku, który z nich wyci ekł). Do mieszanki serka i jagód dodajemy ubitą śmietankę i delikatnie mieszamy.- Gotową masę wykł adamy na wystudzony spód. Całość wkładamy do lodówki na noc.Smacznego :)