Wykonanie
Błyskawiczne śniadanie lub kolacja. Świetne zarówno na ciepło jak i kiedy przestygną, bardzo nam smakowały. Zdecydowaną zaletą w tym przypadku jest również to, że 1 paczuszką
serka wiejskiego nakarmimy parę osób :)Porcja na około 7 - 8 sztuk.
200 gramów
serka (razem ze
śmietanką)2
jaja4 kopiaste łyżki
mąki pszennej1 płaska łyżka
cukru z
wanilią2 szczypty
proszku do pieczeniaszczypta
soliulubione dodatki
Jaja,
śmietankę odlaną z
serka,
mąkę, proszek,
cukier waniliowy i
sól miksujemy na najwyższych obrotach do połączenia składników, następnie wsypujemy
serek i mieszamy delikatnie łyżką.Na rozgrzany
olej kładziemy niewielkie porcje masy ( 1 około 1 - 1,5 kopiastej łyżki masy). Smażymy na złoto z obu stron, odsączamy z nadmiary tłuszczu na ręczniku papierowym.Spożywamy z ulubionymi dodatkami lub po prostu z
cukrem pudrem :)