Składniki:-3 jaja-4 łyżki cukru-3 duże łyżki mąki pszennej-1 łyżka mąki ziemniaczanej-1 łyżeczka proszku do pieczenia-200ml śmietanki-1 opakowanie serka maskarpone-2 łyżki cukru pudru-pół gorzkiej czekolady + 3 łyżki śmietanki-opakowanie rafaelloWykonanie:Jajka ubijamy na puch, pod koniec dodajemy cukier. Do ubietej masy przesiewamy mąki z proszkiem , delikatnie mieszamy.Na dużą blaszkę z piekarnika wylewamy ciasto, wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 st. na 12 minut.Po wyciągnięciu lekko przestudzić zwinąć w rulon , przykrywamy ściereczą do wystudzenia.Śmietankę ubijamy na koniec dodajemy cukier puder i mascarpone.Trochę masy zostawiamy do posmarowania wierzchu.Do rondelka wlewamy śmietankę, dodajemy czekoladę . lekko podgrzewamy do rozpuszczenia czekolady, studzimy.Wystudzone ciasto rozwiajamy, smarujemy masą, na tarce ścieramy trochę czekolady, zawijamy w roladę. Wierzch smarujemy resztą masy i polewamy stopioną czekoladą.Górę dekorujemy rafaello.