Wykonanie
Jedna z ulubionych sałatek jajecznych mojego
męża. Chrupiąca i ostra
pora, łagodny
ser i kruche kwaśne
ogórki. Bardzo szybka w przyrządzeniu. Właściwie wystarczy wszystko pokroić i wymieszać.100 g
sera żółtego4
jajka ugotowane na twardo1
por4
ogórki konserwowesólpieprz do smakukilka łyżek
majonezu1/2 łyżeczki
musztardy-
Por przecinamy na pół, płuczemy i kroimy w cienkie paski, solimy i odstawiamy na chwilę.-
Ser kroimy w drobną kostkę.
Jajka obieramy i szatkujemy.-
Ogórki kroimy w drobną kostkę. Pokrojone składniki dodajemy do
pora i mieszamy.-
Majonez łączymy z
musztardą i szczyptą
pieprzu. Powstały sos dodajemy w pokrojonych składników.Dla wzbogacenia można dodać
ziemniaki gotowane w mundurkach lub zamienić
ogórki konserwowe na kiszone. Należy jednak pamiętać, żeby nie były miękkie i wodniste, bo wtedy
sałatka nam popłynie.Smacznego:)