ßßß
Cookit - przepis na Szybkie tarty z czerwoną pomarańczą
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Szybkie tarty z czerwoną pomarańczą
Składniki
Ser mascarpone
Jajko
Jogurt naturalny
Cukier puder
Laska wanilii
Skórka pomarańczowa
Ciasto francuskie
Pomarańcza
Wykonanie
Pin It
Szybkie tarty z czerwoną
pomarańczą
przygotowałam na bazie gotowego
ciasta francuskiego
. Do farszu wykorzystałam
serek
mascarpone
z dodatkiem
jogurtu naturalnego
, żeby troszkę go odchudzić. I oczywiście
jajo
, żeby farsz ładnie nam się ściął. Po upieczeniu tarty możemy posypać
cukrem pudrem
.
Czas przygotowania: 45 minutSkładniki na 6 mini-tartSkładniki:125 g
serka mascarpone
1 duże
jajko
4 łyżki
jogurtu naturalnego
3 łyżki
cukru pudru
1/2
laski wanilii
1 łyżeczka esencji1,5 łyżeczki mielonej
skórki pomarańczowej
6 płatów
ciasta francuskiego
(11 x 21 cm)3 czerwone
pomarańcze
Wykonanie:Ciasto wyjmujemy z lodówki, aby się lekko ociepliło.
Pomarańcze
obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki.W misce mieszamy
serek
mascarpone
,
jogurt
,
jajko
,
cukier puder
i
przyprawy
. Wszystko dokładnie mieszamy mikserem.Z kawałków ciasta formujemy tarty wywijając do góry brzeg ciasta, dół tarty nakłuwamy widelcem.Do każdej tarty wlewamy
serową
masę, na wierzchu układamy plasterki
pomarańczy
.Tarty pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Źródło:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/03/szybkie-tarty-z-czerwona-pomarancza.html
Przepisy powiązane
RURKI FRANCUSKIE Z KREMEM MASCARPONE
POMARAŃCZOWO-MIGDAŁOWY KOKTAJL
Dan-ta, czyli chińskie ciastka jajeczne
Wielkanocne kurki z ciasta francuskiego z pomarańczą.
Łatwa przyjemność czyli snickersowe francuzy
Składniki powiązane (0)