Wykonanie
Pomysł na kanapkę z
awokado od Asi . Ciekawa w smaku, smaczna. Jeśli zachwyciła Was pasta z
awokado, to z tego też będziecie zadowoleni. Jak wybrać dojrzałe
awokado - klik ! Pięknie wygląda, prawda? :)Potrzebujemy (na 2 osoby):- 1 dojrzałe
awokado,- 2
jajka,- parę
rzodkiewek,-
sok z cytryny,-
sól,-
pieprz,- 1 łyżeczka
musztardy,- 1 łyżeczka
oliwy,-
pieczywo,-
szczypiorek.
Jajka ugotować na twardo przez 4 minuty - tak, by
żółtko było troszkę miękkie. Przestudzić.
Awokado obrać ze skórki, wyciągnąć pestkę. Pokroić w plastry, skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
solą i
pieprzem. Rozłożyć na
pieczywie i rozsmarować nożem (prawie jak
masłem). Położyć plastry
jajka i
rzodkiewki. Oprószyć
solą i
pieprzem.
Musztardę zmieszać z
oliwą i delikatnie polać kanapki.Posypać
szczypiorkiem.