Wykonanie
Kiedyś już publikowałam podobny przepis, ale tamten zawierał trochę inny dodatek -
twarożek i
czosnek. Był to przepis na pastę z
awokado mojej mamy .Innym razem pokazywałam Wam jak można połączyć
awokado z
łososiem - i to był przepis mojego brata :) Wówczas był to tatar ze smaczliwką .Dzisiaj mam dla Was pastę również z
awokado, ale dodatkiem jest
jajko i
sok z cytryny.Czasem ma się ochotę na
awokado, ale trudno jest wymyślić jakie składniki można z nim połączyć. Ten przepis dostałam niedawno, wypróbowałam i nie żałuję. Zjadłam przepyszną kolację z produktu, który dobrze wpływa na mózg dzięki zawartości dużej ilości kwasów tłuszczowych omega-3.Poza tym
awokado mogą jeść
młode mamy, ponieważ
owoc ten zawiera tzw. zdrowe tłuszcze.A dzięki witaminie E pozytywnie wpływa na skórę, włosy i paznokcie.Po prostu bomba witaminowo-zdrowotno-upiększająca! :)
Składniki:1
awokado1
jajko ugotowane na twardo1 łyżeczka
oliwy z oliwek1 łyżeczka
soku z cytrynypieprzsólAwokado obieramy i wyjmujemy pestkęPrzekładamy
owoc do miseczki, dodajemy
sok z cytryny,
oliwę,
sól i
pieprz - rozdrabniamy widelcem na masę
Następnie dodajemy
jajko pokrojone na kawałki i znowu mieszamy widelcem na jednolitą masę
Smarujemy pastą
pieczywo, ale bez uprzedniego smarowania go
masłem. Zjadamy z
pomidorkami koktajlowymi
Smacznego:)W myśl akcji: