ßßß
Cookit - przepis na Sałatka wiosenna z rucolą, pieczarkami i sadzonym jajkiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sałatka wiosenna z rucolą, pieczarkami i sadzonym jajkiem
Składniki
Roszponka
Radicchio
Kolendra
Szpinak świeży
Pomidor
Pieczarki
Jajko
Masło
Awokado
Majonez
Sok z cytryny
Czosnek
Sól
Pieprz
Wykonanie
Wiosna w pełnej
krasie
więc i na talerzu też coraz częściej gości u mnie
zielenina
i pyszne lekkie sałatki. Dzisiaj zapraszam na jedną z takich. Idealna na lunch, ale również pożywne śniadanko...polecam.
Składniki:Garść
roszponki
Kilka gałązek
radicchio
kilka gałązek
kolendry
kilka listków
świeżego szpinaku
1 duży
pomidor
3
pieczarki
1
jajko
1 łyżeczka
masła
Sos:1/2 dojrzałego
awokado
kilka listków
kolendry
1 łyżka
majonezu
2 łyżki
soku z cytryny
1 ząbek
czosnku
przeciśnięty przez praskę
sól
i
pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Pieczarki
obrać, pokroić w plastry i podsmażyć na
maśle
. Zdjąć z patelni i położyć na nią obręcz do smażenia
jajek
w formie kwiatu. Wbić w n ią
jajko
i usmażyć tak, aby
żółtko
było półmiękkie. Na talerzu ułożyć umyte i osuszone liście
sałat
i
pietruszki
. Porozkładać
pieczarki
i pokrojonego w ósemki
pomidora
. Na środku ułożyć
jajko
.
Sos:
Awokado
obrać pokroić w kostkę, dodać
majonez
,
sok z cytryny
,
czosnek
,
sól
i
pieprz
. Zmiksować i polać sosem
sałatkę
. Można podawać....
Smacznego!
Źródło:
http://gosiazwrocka.blogspot.com/2014/05/saatka-wiosenna-z-rucola-pieczarkami-i.html
Przepisy powiązane
Pasta z awokado
Pasta z awokado
Pasta z awokado
Pasta z awokado
Pasta z awokado
Składniki powiązane (0)