Propozycja na pyszną letnią sałatkę z grillowanych warzyw z serem.Możemy użyć fety, dobrego jakościowo serkasałatkowego (np. z ziołami) lub sera pleśniowego - albo mieszanki ulubionych serów :)Takie warzywa sprawdzą się także w roli przystawki.W upalne dni świetnie spiszą się nawet jako danie obiadowe - np. z dodatkiem bagietki.Inspiracja przywieziona z wakacji na Bałkanach :)SKŁADNIKI1 mały bakłażan1 mała cukiniakilkanaście pomidorków koktajlowychgarść czarnych oliwek300g sera fetazioła prowansalskie lub tymianeksól morskaoliwa z oliwekPRZYGOTOWANIEBakłażana i cukinię myjemy, odcinamy końce i kroimy na plasterki. Skrapiamy oliwą, delikatnie solimy i grillujemy wraz z pomidorkami koktajlowymi - do zrumienienia z każdej strony.Ulubiony ser kroimy w słupki i układamy na talerzu.Dodajemy grillowane warzywa i czarne oliwki.Całość posypujemy ziołami.Smacznego :)