ßßß
Ostatnio mam mało czasu na gotowanie i książka Ani Starmach " Pyszne 25 " codziennie jest w moich rękach, bo w ciągu 25 minut mo gę stworzyć smaczne, pożywne jedzonko. Dzisiaj na obiad warzywa zapiekane z fetą. Kto nie próbował musi spróbować. Feta z dodatkiem pieczonej papryki, cukinii, bakłażana i tymianku to po prostu bajka.składniki: ( dla 3 - 4 osób )1 bakłażan2 małe cukinie1 papryka czerwona, nie za duża1 papryka żółta, też nie za duża200 g sera fetaoliwa extra vergine3 ząbki czosnkugarść czarnych oliwek bez pestek4 - 5 gałązek świeżego tymiankusól morskaprzygotowanie:1. Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni C.2. Umyte warzywa pokroiłam w krótkie cienkie paski 4 - 5 cm, dodałam pokrojone oliwki, obrany i rozgnieciony czosnek, gałązki tymianku i odrobinę soli. Wszystkie składniki przełożyłam do naczynia do zapiekania. Całość skropiłam dość obficie oliwą (4 - 5 łyżek) i wymieszałam.3. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 10 minut, a następnie ułożyłam na wierzchu plastry sera feta, wstawiłam ponownie do piekarnika na 10 - 15 minut.4. Gotowe warzywa posypałam listka m i świeżego tymianku.

Smacznego. :))