Wykonanie
Pyszna propozycja na sycące śniadanie lub lżejszy obiadSKŁADNIKI
2-3
jajka1 ząbek
czosnkumała garść
szpinaku(może być też
szpinak mrożony)1
pomidor1/2 kulki
mozzarellisól,
pieprzbazyliaoreganooliwa do smażeniaPRZYGOTOWANIE
Czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy razem ze
szpinakiem na patelni.
Dodajemy
pomidora pokrojonego w kostkę.
Jajka rozmącamy, doprawiamy
solą,
pieprzem, 1/2 łyżeczki
bazylii i1/2 łyżeczki
oregano. Dodajemy
mozzarellę pokrojoną w kostkę i wylewamy całość na patelnię. Zostawiamy na wolnym ogniu na około 5 minut, następnie przykrywamy i pozostawiamy do ścięcia. W tym czasie kilkakrotnie poruszamy patelnią by rzadka masa z góry spływała na spód patelni i omlet ładnie i równomiernie się ściął. Smacznego :)