Zgodnie z obietnicą przedstawiam kolejne danie, które również miałam okazję przygotowywać na warsztatach kuchni Lidla. Przepis na małże a la Teo został przeze mnie lekko zmodyfikowany, chociaż smakiem nadal jest bardzo zbliżony do oryginału. Danie najlepiej podawać z laganą (greckim pieczywem). Do tej pory są to najlepiej przyrządzone małże, jakie miałam okazję jeść :-)Składniki:500g oczyszczonych małży1 papryka czerwona1 cukinia1 cebula1 ząbek czosnku2 papryczki chili w zalewie2 łyżki posiekanych w plasterki czarnych oliwek1 duży pomidor5 łyżek przecieru pomidorowego (passaty)1 łyżka musztardy100 ml wody100 g sera koziego1 pęczek świeżego koperku1 łyżeczka solioliwa z oliwek1. Paprykę, cukinię, pomidora, obraną cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. W dużym rondlu rozgrzewamy 3 łyżki oliwy z oliwek i podsmażamy na niej warzywa. Po ok 5 minutach dodajemy przecier pomidorowy, sól i jeszcze chwilkę gotujemy.2. Do miękkich warzyw dodajemy małże i na mocnym ogniu podsmażamy ok 3 minut. Następnie wlewamy wodę, dodajemy musztardę i pod przykryciem dusimy 10 minut.3. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem i kozim serem.SMACZNEGO :-)