Wykonanie

Wybrałam się ma drugi koniec Torunia, po wygodne buty, w wygodnych butach. Nie przewidziałam tylko, że będzie trzydzieści stopni i na nic mi one, kiedy palą się ramiona, twarz i głowa. Kacpra zabezpieczyłam, a sama prawie wyparowałam. No i dlatego, kiedy wparowałam do domu, wściekła, nie na pogodę, a zlikwidowany sklep, skrajnie głodna i spragniona, w trzy sekundy, zrobiłam sobie chłodnik. Nerwy zostały w blenderze. Synuś przespał kilka dobrych kwadransów to i nogi odpoczęły, wieczorem dokończę misję ;)Składniki na 2 porcje:400 ml
jogurtu greckiego4 kostki
lodu4 małe
ogórki małosolne, bez skóry2 średnie
ogórki gruntowe, bez skóry1 malutki ząbek
czosnkułyżeczka świeżo startego
chrzanukilka listków
rzodkiewkisporo
koprusól morskakilka kropel
cytrynyświeżo mielony
pieprzdo podania:1 ugotowane
jajkooliwa z oliwek