Wykonanie
Łosoś nigdy mi się nie znudzi, za każdym razem staram się jednak przygotować go w inny sposób. Dziś jedna z moich ulubionych wersji - pyszna
ryba otulona
majonezowo-
ziołową kołderką. W swojej kuchni
majonezu używam dość rzadko, ale kilka łyżeczek potrzebna do posmarowania
łososia na pewno nikomu nie zaszkodzi. Danie podałam z warzywami i pieczonymi
ziemniakami. Polecam, smacznego:)Polecam też inne przepisy na
łososia, na przykład
łososia pieczonego z warzywami lub
łososia z
sosem jogurtowym.Przepis znalazłam tutaj i odrobinę go zmodyfikowałam. dla 2 osób:2 kawałki
łososia (filet),ok. 4 łyżeczek
majonezu,pół łyżeczki - łyżeczka
musztardy (do smaku),mały pęczek
natki pietruszki,mały pęczek
koperku,duży ząbek
czosnku,
sól,
pieprzCzosnek rozetrzeć z
solą, dodać drobno posiekane
zioła (można też rozetrzeć je w moździerzu,
majonez,
musztardę i doprawić. Kawałki
łososia posmarować
majonezem z
ziołami, piec ok. 20-25 minut w temp. 200 stopni.