Wykonanie
Choć naturą tataru jest podanie go z
żółtkiem,
cebulą oraz
ogórkiem to tatar z
łososia w moim pomyśle idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciu urodzinowym czy zbliżającym się sylwestrowym.Składniki :40 dag filetu z
łososia1 łyżka
majonezu1 łyżeczka
musztardy Dijonłyżka siekanego
koperkusól,
pieprz2-3 łyżki
wody1 duży
ogórek zielonyPrzygotowanie :Filet z
łososia rozdrobniłem trochę nożem a następnie zmieliłem używając robota. Do zmielonego
mięsa dodaję
majonez,
musztardę i
wodę, mieszam i doprawiam
solą i
pieprzem.Dużego
ogórka przecinam na pół i obieraczką do warzyw ścinam go cienkie paski (bez części pestkowej). Paski
ogórka zwijam w rożki i faszeruję je tatarem.Ps. :
Woda dodaje soczystości a
majonez delikatności.