ßßß
Cookit - przepis na Ryba w cytrynowej panierce z pieczarkami i serem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ryba w cytrynowej panierce z pieczarkami i serem
Składniki
Filet rybny
Sól
Mąka
Jajko
Bułka tarta
Skóra z cytryny
Pieczarki
Żółty ser
Pieprz
Cytryna
Wykonanie
Pyszna
rybka
- niby zwykłe filety usmażone w panierce ale dzięki nucie
cytryny
i dodatkowi
pieczarek
i
sera
nabrała całkiem innego smaku.
SKŁADNIKI (na 3-4 porcje)ok 50 dag
filetów rybnych
(u mnie tilapia)
sól
pieprz
cytrynowy
RafexPanierka:
mąka
jajko
bułka tarta
(ok 3/4 szkl)1 łyżka drobniutko startej
skórki z cytryny
Dodatkowo:12-15
pieczarek
kilka plastrów
sera żółtego
1.
Filety rybne
umyć, osolić i oprószyć
pieprzem
cytrynowym
.2. Do głębokiego talerza wsypać
mąkę
, w drugim rozkłócić
jajko
, a w trzecim wymieszać
bułkę tartą
ze
skórką z cytryny
. Każdy kawałek
ryby
obtaczać kolejno w
mące
, następnie w
jajku
i na koniec w
bułce tartej
ze
skórką cytrynową
.3.
Pieczarki
pokroić w plasterki i obsmażyć/udusić. Posolić do smaku.4.
Ryby
usmażyć na rumiano z obu stron (po ok 7 minut), następnie ułożyć na każdym kawałku plasterki
pieczarek
i
ser żółty
, nakryć patelnię na chwilę przykrywką żeby
ser
się roztopił.
Źródło:
http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com/2015/06/ryba-w-cytrynowej-panierce-z.html
Przepisy powiązane
Krokiety z warzywami
Krokiety z warzywami
Krokiety z warzywami
Krokiety z warzywami
Krokiety z warzywami
Składniki powiązane (0)