ßßß Cookit - przepis na Farsz pieczarkowy do krokietów i naleśników

Farsz pieczarkowy do krokietów i naleśników

nazwa

Wykonanie

Składniki - proporcje na 10 -12 naleśników - przepis na naleśniki znajdziesz tutaj
60 dag pieczarek
1 duża lub 2 małe cebule
2 łyżki śmietany
3 łyżki stołowe ostrego sera żółtego
natka pietruszki jeśli ktoś lubi
sól i pieprz do smaku
oliwa lub olej do smażenia
Pieczarki dość drobno pokroić.
Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę.
Ser zetrzec na tarce o grubych oczkach
Zeszklić cebulę na patelni, a następnie dorzucić pokrojone pieczarki, smażyć, aż woda odparuje.. Następnie do gorącego farszu dodać śmietanę i żółty ser i mieszać, aż ser się rozpuści.
Przyprawić do smaku i wymieszać.
Nakładać na neleśniki i zawijać w ruloniki lub składać w kopertę.
Podgrzać na patelni lub obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej i usmażyć
Źródło:http://obiadoweinspiracje.blogspot.com/2013/08/farsz-pieczarkowy-do-krokietow-i.html