ßßß
Cookit - przepis na Kasza jaglana po meksykańsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kasza jaglana po meksykańsku
Składniki
Kasza jaglana
Piersi z kurczaka
Czerwona cebula
Fasola czerwona
Kukurydza
Pomidor
Koncentrat pomidorowy
Papryka czerwona
Suszone oregano
Czosnek
Chili
Sól
Olej
Wykonanie
I znowu
kasza jaglana
w roli głównej. :-) Bardzo pasuje do meksykańskich smaków i szczerze polecam ją w takim wydaniu. Dodatkowo jest to pomysł na szybki obiad, produkty z puszki nie wymagają długiej obróbki termicznej.
200g
kaszy jaglanej
2
filety z kurczaka
2 duże
czerwone cebule
1 puszka
czerwonej fasoli
1 puszka
kukurydzy
4 średniej wielkości
pomidory
lub puszka
pomidorów
krojonych5 łyżeczek
koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka
czerwonej papryki
1 łyżeczka
suszonego oregano
1/2 łyżeczki
czosnku
1 łyżeczka
chilli
sól
,
olej
1.
Kaszę
gotujemy według przepisu na opakowaniu.2.
Cebulę
kroimy w kostkę, podsmażamy do momentu aż się zeszkli.
Mięso
kroimy, obsypujemy
solą
,
papryką słodką
,
papryka
chilli
,
oregano
i
czosnkiem
, przekładamy na patelnię. Smażymy do zarumienienia.3. Dodajemy odcedzoną
fasolę
i
kukurydzę
oraz
pomidory
(w przypadku świeżych obrane i pokrojone). Podsmażamy kilka minut. Dodajemy ugotowaną
kaszę
, koncentrat. Podsmażamy jeszcze 2-3 minuty.
Źródło:
http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/03/kasza-jaglana-po-meksykansku.html
Przepisy powiązane
Pierś z kurczaka pieczona w maśle, podana z pikantnymi warzywami i kaszą kuskus
Pierś z kurczaka pieczona w maśle, podana z pikantnymi warzywami i kaszą kuskus
Pierś z kurczaka pieczona w maśle, podana z pikantnymi warzywami i kaszą kuskus
Moja wersja chili con carne
Moja wersja chili con carne
Składniki powiązane (0)