Wykonanie
Dziś przedstawiam najlepszą wersję
schabu, jaką dotąd
jadłam. To bardzo proste, smaczne, tanie i rozgrzewające danie, w sam raz na zimowe dni. Jak widzicie, same zalety. ;-) Dużo warzyw, dużo
mięsa. Pysznie smakuje z wszystkimi rodzajami
kasz lub z frytkami z piekarnika z tego przepisu: KLIK .
400g
schabu3
cebule2
czerwone papryki2 duże
marchewkipietruszka250g
pieczarek1,5 szklanki
bulionu warzywnego3 łyżki
koncentratu pomidorowego3 łyżki
przyprawy do gulaszu
olej,
sól,
pieprz1.
Cebulę,
pieczarki,
paprykę i
schab kroimy w kostkę.2.
Marchew i
pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki.3. Na patelni podsmażamy
cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy obsypany
przyprawą schab i smażymy 10 minut.4. Dodajemy
paprykę i
pieczarki. Podsmażamy 10 minut.5. Dodajemy
marchew i
pietruszkę. Zalewamy
bulionem i dusimy na małym ogniu przez 30 minut. Pod koniec dodajemy
koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.