ßßß
500g mięsa mielonego2-3 łyżki bułki tartej300g pieczarek2 spore marchewkipietruszkapapryka czerwona2 duże cebule + 1 malutka do pulpetów1 łyżeczka koncentratu pomidorowego1,5 szklanki bulionusól, pieprz, olej1. Do miski przekładamy mięso mielone, bułkę tartą, pokrojoną w kostkę małą cebulkę. Solimy i pieprzymy do smaku, zagniatamy na gładką masę, z której formujemy niewielkie pulpety. Gotujemy je przez 25 minut.2. Cebulę i paprykę kroimy w plastry, pieczarki, marchewki i pietruszkę w półplastry.3. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli dodajemy paprykę i pieczarki. Smażymy do odparowania wody. Dodajemy marchewkę i pietruszkę, zalewamy bulionem i dusimy do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy koncentrat, przyprawiamy do smaku.4. Do warzyw dodajemy pulpety, mieszamy i gotujemy jeszcze około 5 minut.

