ßßß Cookit - przepis na SCHAB POD CEBULOWĄ PIERZYNKĄ

SCHAB POD CEBULOWĄ PIERZYNKĄ

nazwa

Wykonanie

Tradycyjny kotlet schabowy pokryty pierzynką z cebuli i sera :))
Miliony kalorii! :)
Ale smacznie.
Czasem ... i tak być musi :))
Składniki:
4 k otlety schabowe
2 jajka
bułka tarta
olej
sól
pieprz
2 cebule
starty żółty ser
Wykonanie:
Kotlety rozbijamy, posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Panierujemy w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na złoty kolor (na sklarowanym maśle lub oleju wg upodobania i możliwości). Blachę wykładamy folią aluminiową, układamy na niej kotlety, a na nich warstwę usmażonej cebuli i warstwę startego sera. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 10 min - do momentu, aż ser się rozpuści.
Źródło:http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2014/09/schab-pod-cebulowa-pierzynka.html