Wykonanie
Tradycyjny kotlet
schabowy pokryty pierzynką z
cebuli i
sera :))Miliony kalorii! :)Ale smacznie.Czasem ... i tak być musi :))
Składniki:4 k otlety
schabowe2
jajkabułka tartaolejsólpieprz2
cebulestarty
żółty serWykonanie:Kotlety rozbijamy, posypujemy z obu stron
solą i
pieprzem. Panierujemy w rozkłóconym
jajku, a następnie w
bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na złoty kolor (na sklarowanym
maśle lub
oleju wg upodobania i możliwości). Blachę wykładamy folią aluminiową, układamy na niej kotlety, a na nich warstwę usmażonej
cebuli i warstwę
startego sera. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 10 min - do momentu, aż
ser się rozpuści.