Nie wiem skąd to przekonanie, ale jajka na śniadanie (pod jakąkolwiek postacią) są dla mnie idealnym rozwiązaniem :)Dziś całkowicie wegetariańska odmiana popularnej śniadaniowej uczty jaką jest jajecznica :)Tym razem bez szynki, boczku czy kiełbasy a za to z dodatkiem rzodkiewki, czerwonej papryki, cebulki i pomidorów.Poranna uczta dla podniebienia ... przynajmniej mojego ...Składniki:2 jajk a4 rzodkiewkikawałek czerwonej papryki1 cebula2 małe pomidorysólświeżo zmielony pieprzszczypiorekłyżeczka masłaWykonanie:Na rozgrzanym maśle podsmażamy pokrojoną cebulkę, po chwili jak lekko zmięknie dodajemy pokrojoną paprykę, rzodkiewkę oraz pokrojone pomidorki. Całość podsmażamy chwilę, aż sok, który puściły pomidory odparuje. Następnie dodajemy rozkłócone jajka, solimy i smażymy do momentu uzyskania konsystencji jaką lubimy. Na talerzu posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i szczypiorem. Smacznego!