Wykonanie
Ta pasta to kolejny smak dzieciństwa. Mama często robiła taką pastę. Wczoraj na kolację kanapki z nią zjadła moja córka:)Prosta i szybka do wykonania. Kanapki z
pastą jajeczną można zjeść na śniadanie i na kolację.
Składniki:3
jajka1 łyżka posiekanego
szczypiorkukawałek (nieduży)
cebuli1 łyżeczka
masłasólpieprzJajka ugotować na twardo (żeby ładnie się obrały - gorące wyjąć łyżką z garnka, włożyć pod bieżącą, bardzo zimną
wodę i jednocześnie obierać)Do salaterki przełożyć
jajka, dołożyć
masło, posiekany
szczypiorek i
cebulkę, przyprawić
Wszystkie składniki rozgnieść widelcem jak najbardziej się daPonieważ bezpośrednio do pasty dołożone jest
masło, to już nie ma potrzeby smarować
pieczywa. Jednak jeśli ktoś lubi - może
masła jeszcze użyć dodatkowo na
chleb czy
bułkiMożna podawać z
pomidorem,
ogórkiem lub innym ulubionym dodatkiem
Smacznego :)