Pyszna i chrupiąca surówka z tak lubianej przez wszystkich kapusty pekińskiej. Smaczny dodatek do obiadu, do grillowanych mięs, a dla nie mięsożerców - może stanowić pyszną lekkostrawną kolację.Składniki:kapusta pekińska5 rzodkiewek1/2 zielonego ogórkamała puszka groszku (200g)(kupuję drobniutki Bonduelle lub Pudliszki)2 łyżki majonezu1 łyżka gęstego jogurtusólpieprzszczypta cukrukoperekWykonanie:Pekinkę, rzodkiewkę oraz obrany wcześniej ogórek kroimy. Groszek odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy w misce, solimy, pieprzymy dodajemy szczyptę cukru do smaku. Dodajemy majonez wymieszany z jogurtem. Dodajemy koperek (lub szczypiorek). Całość mieszamy i chłodzimy w lodówce ok 30 minut, aby składniki przegryzły się.