Pastę zazwyczaj robię wtedy, kiedy już "przejadły" nam się wszelakie wędliny i sery i szuka się w lodówce czegoś innego jak to mawiają "na ząb" :) Wtedy szybko kombinuję 2-3 składniki pasujące ze sobą i już na kolację jest coś innego niż pospolita kanapka z szynką :)Składniki:2 puszki tuńczyka w sosie własnymmała cebula czerwonamała cebula biała1 łodyga selera naciowego1/2 zielonej paprykisólpieprzziołowy2 łyżki majonezułyżeczka musztardy sarepskiejWykonanie:Tuńczyka odsączyć z zalewy. W misce połączyć pokrojone w drobną kostkę: obie cebule, seler naciowy, paprykę. Posolić i popieprzyć do smaku. Dodać majonez i musztardę. Wymieszać dokładnie i chłodzić w lodówce ok 1h, aby wszystkie składniki się przegryzły.