ßßß
Składniki:1 szklanka nieugotowanej kaszy jaglanejjedna cukiniaduża cebulajajka (po jednym na każdą osobę)sólpieprzsuszona papryczka chilizioła prowansalskie -ok pół łyżeczkiolej ryżowyłyżeczka masłaWykonanie:Na patelnie wlej trochę oleju i wsyp nieugotowaną kaszę. "Smaż" ja kilka sekund i dodaj wodę. Przypraw solą, pieprzem i chili i gotuj aż będzie miękka. W razie potrzeby dolej więcej wody. Cebulę pokrój w pół plasterki. Cukinię umyj i pokrój w cienkie plastry. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż cebulę. Kiedy zmięknie dodaj cukinię. Podsmaż ją ale niezbyt długo tak aby była miękka ale jędrna. Dodaj zioła i wymieszaj. Na patelnie rozpuść masło i wylej na nią jajka. Przypraw solą i pieprzem. Smaż do momentu aż biało się zetnie a żółtko pozostanie płynne. Gotową kasze przełóż na talerz a na niej ułóż warzywa i jajko.Smacznego!