Wykonanie
Ostatnio przypomniała mi się sytuacja kiedy swój pierwszy obiad wyrzuciłam do kosza. Był to jeden z przepisów Nigelli i dziś mocno dziwię się jak i dlaczego udało mi się go tak zepsuć. Wtedy pomyślałam, że gotowanie to na pewno nie będzie "moja bajka". Ale życie bywa przewrotne.. Nie poddałam się, zaczęłam eksperymentować, szukać swoich smaków, podróżować... I nagle nie moja bajka stała się moją. I choć wpadłam trochę w wariację na temat i eksperymentuję to nadal chętne wracam do przepisów prostych ale smacznych. Kilka składników i gotowe. I oto jest:) Prosto, szybko i smacznie. I ze
szparagami które ostatnio pożeramy na potęgę.
Składniki:ok 100 g
makaronu spaghetti na osobę500 g
szparagówłyżeczka
masłaparmezan1 ząbek
czosnkusólpieprzoliwa truflowaWykonanie:
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Szparagi ugotuj na parze (możesz je zgrillować lub ugotować normalnie). Gdy będą miękkie ale nadal jędrne przełóż je do naczynia w którym się zmieszczą i dodaj
masło i poczekaj aż się rozpuści. Oprósz
solą i
pieprzem. Ugotowany
makaron odcedź i wrzuć ponownie do garnka w którym się gotował. Dodaj drobno posiekany
czosnek. Przypraw do smaku.
Skrop oliwą truflową i posyp startym
parmezanem. Podawaj do razu po przygotowaniu.Smacznego!