ßßß
Składniki:500 g mięsa mielonego40 ml sosu worcestershirełyżka pasty chili lub wg gustu (użyłam pasty chipotles- mniej więcej 2 łyżki)sólpieprz3-4 ząbki czosnkupomidorcheddarrukolabułki hamburgeroweopcjonalnie sos czosnkowy (2 ząbki czosnku, 2 łyżki śmietany, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz)Wykonanie:Mięso przełóż do miski. Dodaj sos worcestershire, pastę chili, sól, pieprz i czosnek. Wymieszaj. Zgrilluj do uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia. Na spód bułki połóż dwa plastry cheddara następnie rukolę, pomidora i mięso. Nie trzymałam bym się tak prawdę mówiąc kolejności:) Jeśli zdecydujesz się zrobić sos czosnkowy połącz w miseczce śmietanę, majonez, sól, pieprz i roztarty czosnek (pokrój go drobno, posól i gdy zmięknie rozetrzyj końcówką noża). Można użyć także pasty chili.Smacznego!