Wykonanie
Gosia z bloga daylicooking.pl przygotowała tą zupę ze specjalną dedykacją dla mnie. Więc i ja musiałam jej spróbować. Jest jedną z lepszych, które
jadłam, uwielbiam kremy warzywne. Doprawianie zostawiam Wam, u mnie było nieco pikantnie, ale dodałam też
jogurt naturalny, co troszkę zrównoważyło smak zupy.
Składniki :*
cukinia - około kg* pół litra
bulionu warzywnego* łyżka
oliwy z oliwek* ząbek
czosnku*
zioła i
przyprawy do smaku* łyżka
jogurtu naturalnegoPrzygotowanie :Na rozgrzanej
oliwie podsmażyć posiekany
czosnek. Dodać pokrojoną
cukinię, ja środek wydrążyłam, by w zupie nie było pestek. Całość przyprawić - u mnie
rozmaryn,
chili oraz
pieprz i
sól. Dolać
bulion i dusić do miękkości co trwa 10 minut maksymalnie. Zupę zmiksować na gładko. Dodać
jogurt naturalny. Idealnie sprawdzi się na ciepło jak i na zimno.Dziękuje Gosia!