Wykonanie
Pyszny, delikatny i kremowy lekki gulasz czy sos a nawet potrawka z
kurczakiem i zielonymi warzywami. Idealnym dodatkiem do tego dania jest
ryż, albo
makaron i koniecznie odrobina
parmezanu. Korzystajcie z sezonu na
szparagi, bo w tym daniu smakują wyśmienicie!
Składniki :* podwójny
filet z kurczaka* 2 łyżki
oliwy z oliwek* pęczek
szparagów*
brokuł*
cukinia* ulubione
zioła i
przyprawy* 200ml
śmietanki kremówki lub niegęstego
jogurtu naturalnego*
grana padano do posypania dania
Przygotowanie :
Szparagi,
brokuł i
cukinie uparować, najlepiej z dodatkiem
ziół. Posolić, pokroić w mniejsze kawałki i odstawić. Rozgrzać
oliwę, dodać pokrojonego w drobną kotkę fileta, przesmażyć, przyprawić. Zalać kremówką i zagotować. Dodać warzywa. Podgrzać, dowolnie przyprawić do smaku. Już na talerzu, razem z
makaronem, posypać tartym
serem.Podawać na ciepło.