Wykonanie
Łatwe, a zarazem bardzo efektowne i smaczne danie.

Składniki:sznycle wołowe 4 (ok. 0 , 5 kg)
sól,
pieprzolej 2 łyżki
musztardaszynka szwarcwaldzka 8 plastrów
ciasto francuskie 1 opakowanie
jajo 1Naleśniki:
jaja 1
mąka pszenna 3 łyżki
mleko 75 ml
masło do smażeniaMasa pieczarkowa:
czosnek 1 ząbek
cebula 1
masło 1 łyżka
pieczarki ok. 30 dag
sól,
pieprzWykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć
solą i
pieprzem. Smażyć silnie rozgrzanej patelni, aż będzie brązowe ze wszystkich stron. Wyjąć na talerz i jeszcze ciepłe posmarować
musztardą. Odstawić.Na
maśle usmażyć poszatkowaną
cebulę i
czosnek. Dodać drobno pokrojone
pieczarki i smażyć na silnym ogniu, żeby nie puściły soku. Doprawić
solą i
pieprzem do smaku. Odstawić do wystygnięcia.
Jajko rozmącić z
mlekiem, dodać
mąkę i wyrobić gładkie, niezbyt gęste ciasto. Usmażyć na
maśle cienkie naleśniki, z obu stron na złoty kolor.

Na każdy naleśnik ułożyć porcję
pieczarek, rozsmarować. Na wierzchu położyć
mięso. Podwinąć brzegi naleśników.

Następnie
ciasto francuskie przekroić na 4 części. Na każdej ułożyć plastry
szynki, a na nich naleśniki z
mięsem. Zawinąć, zlepić brzegi ciasta. Ułożyć „szwem” do dołu, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdej paczuszki naciąć kilkakrotnie nożem. Posmarować rozmąconym
jajkiem.

Piec przez około pół godziny minut (lub dłużej, jeśli wolimy bardziej wypieczone
mięso) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po wyłączeniu piekarnika odczekać 5-10 minut, by
mięso odpoczęło.