Wykonanie
...obsypane prażonymi
orzechami. Sycące i smaczne danie. Coś innego i całkiem łatwego do zrobienia na obiad czy późną kolację.
Składniki:5 naleśnikówNadzienie:320 g
sera twarogowego (półtłusty)sok z połówki
granatu1 łyżeczka
soku z cytryny2 łyżki
mioduPolewa:15
orzechów włoskich2 łyżki
miodusok z połówki
cytrynysok z połówki
granatuOrzechy wyciągam z łupin, kroję na niewielkie kawałki, prażę na suchej patelni. Odstawiam
Ser miksuję dodaję do niego sok wyciśnięty z ziarenek
granatu oraz
sok z cytryny i
miód wszystko razem miksuję. Układam na naleśniku tak by wystarczyło mi na 5 sztuk (około 1,5 łyżki), zawijam jak krokieta.
Zapiekam na patelni na łyżce masełka (można je pominąć, ja nie dodawałam i całkiem ładnie się przypiekły).Zapiekamy na małym ogniu by się nie przypaliły a były w środku ciepłe.
Między czasie do małego rondelka
daję miód podgrzewam, dodaję
sok z cytryny i
granatu, doprowadzam do wrzenia. Minutkę gotuję na małym ogniu by się troszkę zredukował następnie dodaję prażone
orzechy. Takimi
orzechami w różowym sosie posypuję upieczone z obu stron naleśniki. Podaję.
Polecam!